Stand Inside Your Love


Smashing Pumpkins on vaihtelevien mielialojen (ellei peräti ääripäiden) yhtye kuten suuri esikuvansakin, The Cure. Kumpikin bändi liikkuu mielen synkimmistä syövereistä tunteiden huipuille saakka. Kumpikin yhtye tuntuu välillä liioittelevan. Kummallakin on nippu maailman upeimpia biisejä.

Jos aiemmin esitelty Disarm uppoaa melankolian syvimpään olemukseen, Stand Inside Your Love on euforinen kappale, jossa on ripaus haikeutta. Huikean hienosti ja tarttuvasti Billy Corgan käsittelee rakkauden (tai rakastumisen) olemusta ja siihen sisältyvää paradoksaalisuutta.

You and me
Meant to be
Immutable
Impossible
It's destiny
Pure lunacy
Incalculable
Inseparable

Ja kaiken päällä on ajatus siitä, miten siunattu itse asiassa onkaan kun saa vastaanottaa toisen rakkauden, miten paljon paremmaksi ja viisaammaksi rakkaus meidät tekeekään. (Tai sen pitäisi tehdä – en usko että ihminen joka on täynnä vihaa, halveksuntaa tai väkivaltaa edes osaa oikeasti rakastaa vaikka ehkä kykenee teeskentelemään. Yksinkertainen ratkaisu, joka parantaa ihmiskunnan tulevaisuutta: älkää ottako kumppaniksi saati tehkö lapsia rakastamaan kykenemättömien – sotahullujen, homovihaajien, hakkaajien, kiusaajien tai rasistien – kanssa. Problem solved.)

Kuten parhaat rakkauslaulut, on Stand Inside Your Lovekin yhtä aikaa hyvin henkilökohtainen että yleismaailmallinen. Se ei määrittele kohteensa sukupuolta tai muita fyysisiä ominaisuuksia. Rakkauden edessä me kaikki olemme samanarvoisia, on vain yksi määritelmä: rakastaako vai ei. (Taitaa olla aika ottaa lääkkeet.)

And for the first time
I feel as though I am reborn in my mind
Recast as child and mystic sage
Who wouldn't be the one you love
Who wouldn't stand inside your love

Comments

Popular posts from this blog

Keksiviikko: Oreo-keksit

Tohtori on tavattavissa

Psykiatrian historia, lyhyt oppimäärä